Mierea de albine este folosită nu doar ca îndulcitor, ci și pentru proprietățile sale benefice pentru sănătate. Tot mai multe persoane folosesc diferite sortimente de miere pentru întărirea sistemului imunitar sau pentru tratarea unor afecțiuni.
Specialiștii spun că mierea este un aliment care conţine toate vitaminele necesare pentru sănătate, dar şi minerale şi antioxidanţi, cu beneficii dovedite în prelungirea vieţii şi creşterea rezistenţei organismului.
”În perioada aceasta ar fi indicat să se consume miere cu polen și tinctura de propolis care pentru imunitate este foarte bună. Cu polen ar fi indicat să se consume cam o lună iar mierea se poate consuma mai mult timp, inclusiv în ceai. Este important de știut că mierea pusă de exemplu în ceai fierbinte își pierde din proprietăți. Lumea trebuie să știe despre miere că este cristalizată, să nu se ferească de mierea cristalizată pentru că ăsta este procedeul natural, este un semn că mierea este naturală”
a explicat un apicultor din Sighetu Marmației
Mierea de albine este folosită și pentru prepararea unor produse cosmetice.