Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș a organizat vineri, 11 octombrie, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți. Evenimentul s-a desfășurat în Baia Mare, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, str. Independenței nr. 14B, între orele 09:0O-12:00.
Pentru această ediție, AJOFM Maramureș a contactat peste 150 de agenți economici, dintre care 21 au răspuns invitației, oferind persoanelor interesate un total de 311 locuri de muncă. Dintre acestea, 283 de locuri au fost destinate persoanelor fără studii superioare, iar 28 de locuri au fost pentru cei cu studii superioare.
În ceea ce privește numărul participanților, la ediția din acest an, au participat 257 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, din care 116 absolvenți, care au vizitat standurile angajatorilor, au dialogat cu angajatorii prezenți și au aplicat pentru un loc de muncă. Astfel angajatorii au selectat 104 persoane în vederea angajării, din care 31 au primit repartiții și urmează să se angajeze.
Din cei 31 de absolvenți angajați, 2 au studii superioare și au fost angajați pe posturile de asistent manager și contabil. Celelalte 29 de persoane fără studii superioare au fost angajate în diverse meserii, printre care: sudor, mecanic, lucrător comercial, confecționer, asistent medical, funcționar administrativ, ospătar, agent vânzări, muncitor necalificat la montare și asamblare.
Domeniile de activitate în care s-au angajat persoanele din ziua bursei, sunt diversificate angajatorii activind în următoarele domenii de activitate:
- Lucrări de instalații electrice, fabricarea altor mașini și utilaje specifice;
- Comerț cu ridicata nespecializat de produse alimentare, bauturi și tutun;
- Fabricarea de mobilă;
- Activități ale agențiilor de plasare a forței de muncă;
- Restaurante;
- Lucrari de construcții a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale, etc. .
Referitor la persoanele selectate pentru angajare în ziua bursei, acestea vor fi monitorizate de AJOFM Maramureș pentru o perioadă de o lună, conform procedurii. La finalul acestei perioade, serviciul de mediere al agenției va evalua statutul lor pe piața muncii pentru a stabili dacă au fost angajate sau au rămas persoane inactive.
De asemenea, la eveniment a participat și Centrul Militar Județean Maramureș, care a oferit consultanță și informații persoanelor interesate de o carieră militară în diverse categorii de forțe armate: terestre, aeriene și navale.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” Maramureș a fost, de asemenea, prezent la eveniment, oferind informații despre carierele disponibile în acest domeniu și sprijinindu-i pe cei interesați să își construiască o carieră în serviciul de urgență.