Preţurile celor 14 produse alimentare de bază au scăzut deja cu până la 50%, a transmis, miercuri, Ministerul Agriculturii, după intrarea în vigoare, la 1 august, a Ordonanţei de Urgenţă nr. 67/2023 pentru ieftinirea alimentelor.
Analiza prețurilor din supermarket-uri evidențiază faptul că scăderile substanțiale de preț se înregistrează la produse cum ar fi: pâinea, uleiul și cartofii, urmate de brânza telemea, mălai, faină albă și zahăr, arată Ministerul Agriculturii.
„Mă bucur să văd că măsurile luate prin acest act normativ au un impact pozitiv asupra economiei românești și că, împreună cu reprezentanții supermarket-urilor, producători și procesatori, am reușit să găsim o soluție viabilă care a dus la stoparea creșterii prețurilor la alimentele de bază și la creșterea puterii de cumpărare pentru românii cu venituri mici și medii. Le mulțumesc pe această cale tuturor celor implicați! De asemenea, mulțumesc reprezentanților mass-media pentru modul în care au înțeles să sprijine această inițiativă”, a explicat Florin Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.