Luni, 7 martie, începe Postul Paştelui. Postul Mare așa cum se mai numește, este cel mai aspru de peste an, fără carne şi lactate. Postul este menit să îi ajute pe credincioși să se pregătească sufletește, spiritual și trupește pentru Învierea Mântuitorului.
”Prin postire, prin rugăciune, prin trăirea noastră de zi cu zi, să facem în așa fel încât ceilalți, alții care or fi ei, privind înspre noi să-l poată slăvi pe Tatăl cel din Ceruri. Noi, cei care spunem că suntem fii ai lui Hristos, fii ai lui Dumnezeu pentru că ne punem în genunchi când de rugăm și spunem ”Tatăl nostru” care ești în ceruri”, îl numim pe Dumnezeu Tată, dar ne purtăm cu nevrednicie. Să îl facem pe tatăl nostru mândru de faptul că suntem fii ai lui iar pe noi să ne facem vrednici de paternitatea pe care o avem sau de filiația de care aparținem ca fii ai lui Dumnezeu”, a explicat preotul Dan Ioan Sidău.
Postul Mare este un timp de har ce ne cheamă la interiorizare și aprofundarea vieții de credință, la bucuria reînnoirii sufletești prin credință.
”Învierea Domnului nostru Iisus Hristos ne pune din nou în noi nădejedea despre ceea ce înseamnă înălțarea omului, despre ceea ce înseamnă Lumina Învierii și despre ceea ce înseamnă valoarea sufletului. Toate astea se întâmplă cu un scop și ni-l spune Sfânta Evanghelie că atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât pe unicul său fiu l-a dat ca tot cel ce crede în el să aibă viață veșnică. Să avem toți post binecuvântat, să avem toți post cu folos și să nu uităm că postul nu este un scop ci este un mijloc prin care noi ne purificăm sufletele, mintea și trăirea noastră pentru a le aduce în unirea cu Hristos”, a adăugat preotul Dan Ioan Sidău.
Postul Paștelui începe pe 7 martie și se încheie pe 23 aprilie. Despre semnificațiile postului Mare va vorbi preotul Dan Sidău în cadrul emisiunii Cuvânt de învățătură care va fi difuzată la Tv Sighet sâmbătă de la ora 18:00 și duminică de la ora 13:00.