Mămăliga este o bună alternativă la pâine. Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă să înlocuiți pâinea cu mămăligă. Totuși, mulți oameni cred că este în regulă să înlocuiască la dietă pâinea cu mămăliga. Nimic mai fals, mămăliga îngrașă la fel de mult ca pâinea.
„Pentru că tot e la modă alimentaţia fără gluten vă sugerez mămăligă în loc de pâine. Ca şi făina, mălaiul face parte din categoria glucidelor lente, conţine amidon care se absoarbe treptat în sânge şi ne ţine de foame 3-4 ore. Spre deosebire de pâinea proaspătă care e făcută cu drojdie şi fermentează, mămăliga nu balonează. În plus nu conţine gluten, acea proteină din cereale care e tolerată mai greu de unele persoane.
În boabele de porumb există mulţi carotenoizi (de unde şi culoarea galbenă) pigmenţi din care se sintetizează vitamina A. Prin urmare mămăliga face bine la piele şi la vedere iar conţinutul mare de fibre o recomandă pentru problemele de tranzit intestinal.
Citește continuarea pe Realitatea.net