În această perioadă a anului e forfotă mare în cofetării. Unele persoane dau comenzi pentru prăjiturile de sărbători în timp ce altele doresc să savureze o prăjitură alături de cineva drag.
Începând de astăzi în Sighetu Marmației s-a deschis o nouă cofetărie modernă și cu o experiență de peste 30 de ani în lumea gustoaselor prăjituri, tradiționale sau după rețete nemaiîntâlnite iar delicioasele preparate au fost ca un magnet pentru sigheteni.
”Noi suntem o afacere pe piața din Bistrița de peste 30 de ani, de 12 ani suntem și în Maramureș, în Borșa și pentru că suntem deja din ce în ce mai aproape de dumneavoastră ne-am gândit să venim și către Sighet. Produsele și prăjiturile noastre sunt făcute cu ingrediente naturale, folosim frișcă naturală, noi ne preparăm absolut toate blaturile, toate cremele, sunt creme fierte, sunt cremele tradiționale. Sunt prăjiturile așa cum le mâncam odată la bunicii noștri acasă, sigur că ne străduim să oferim cât de multă calitate clienților și totodată venim și cu o gamă de produse din cofetăria modernă, mousse-urile pe care noi le preparăm, apoi decorurile din pastă de zahăr cu tot ce înseamnă figurine și sperăm ca sighetenilor să le placă produsele noastre”, a spus Cristina Istrate, proprietarul cofetăriei.
În perioada sărbătorilor de iarnă la mare căutare sunt și cozonacii, saleurile și checurile.
”La noi vor găsi clienții noștri de la cozonaci tradiționali cu nucă, cu cacao, stafide și rahat, cu umplutură de nucă și mac, avem și o rețetă care este foarte apreciată de clienții noștri din Bistrița, cozonacul moldovenesc, o rețetă pe care am primit-o în dar de la o măicuță de la Mănăstirea Văratec, este făcut tradițional cu lapte, cu ouă, cu smântână și tot ce folosim ca și ingrediente, de exemplu nuca este naturală, nu folosim niciun fel de amestecuri, checurile cu nucă și amarene, avem și o gamă diversificată de prăjituri de casă, toate sunt făcute cu unt, foile de miere sunt făcute cu miere naturală, dulceața pe care o folosim este o dulceață făcută de noi la un cazan. Avem o gamă variată de coșulete, ciocolată de casă, mini eclere, mini ișlere și lăsăm clienții să vină și să ne descopere rând pe rând”, a adăugat Cristina Istrate.
În ceea ce privește prăjiturile pentru Crăciun, reprezentanții cofetăriei spun că nu lucrează pe bază de comenzi și că vor avea la vitrină toate sortimentele de dulciuri.
”Pentru că noi am încercat toate variantele și am observat că la îndemâna clientului este să vină și să găsească toate produsele pe rafturi și în vitrine, am decis de câțiva ani să avem toate produsele la liber, adică clientul vine și găsește toate produsele în vitrină. Vom avea deschis până în 24 decembrie la ora 16:00”, a mai precizat Cristina Istrate.