Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) Paul Anghel face o serie de recomandări pentru consumatori, în contextul zilei de 1 Mai, sărbătorită în mod tradiţional cu mici şi bere
”La achiziționarea produselor alimentare: verificați cu atenție aspectul cărnii tocate; nu cumpărați produse neetichetate; eticheta trebuie să conțină informații despre ingredientele alergene și termenul de valabilitate. Refuzați produsele cu etichete lipsă, modificate sau expirate. Evitați achiziția de carne tocată din locuri neautorizate, pentru că riscați să cumpărați produse nesigure”, a transmis Paul Anghel, directorul ANPC.
În ceea ce privește berea, acesta recomandă verificarea stării ambalajelor, limpiditatea lichidului și data durabilității minimale.
În plus, Paul Anghel a amintit că, la controalele din anii anteriori, ANPC a constatat nereguli grave, printre care: utilizarea produselor expirate sau fără etichetă, comercializarea alimentelor cu urme de mucegai, folosirea de ulei ars şi ustensile neigienizate, nerespectarea temperaturilor de depozitare şi a condiţiilor igienico-sanitare, lipsa informării privind alergenii sau provenienţa produselor.