În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor va desfășura controale tematice la nivel național pentru a preveni riscurile de toxiinfecții alimentare și a asigura siguranța alimentelor destinate consumatorilor. Aceste verificări vor fi realizate de medicii veterinari din cadrul DSVSA judeţene și circumscripţiilor sanitare veterinare oficiale
Va fi veririfcată respectarea normelor de siguranță alimentară în piețe agroalimentare, abatoare, centre de sacrificare temporare, unități de tranșare, procesare și depozitare a alimentelor, precum și în unități de vânzare cu amănuntul (măcelării, restaurante, cofetării, hipermarketuri etc.). Monitorizarea circulației și sacrificării mieilor, cu respectarea regulilor de bunăstare animală și siguranță alimentară. Controlul transportului și comercializării produselor alimentare de origine animală (carne, ouă, lapte, pește etc.).
În această perioadă consumatorii vor putea sesiza orice nereguli privind siguranța alimentelor la numerele de telefon afișate la sediile și pe site-urile oficiale ale DSVSA județene.